Φαρυγγουπερώιος πλαστικήΡοχαλητό

ΧΕΙΡ. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ροχαλητό: Το χειρουργείο

Περιγραφή

Πολλοί άνθρωποι, ιδίως υπέρβαρα άτομα, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακοπής της αναπνοής κατά τη διαρκεια του ύπνου, τις λεγόμενες άπνοιες, καθώς και του ροχαλητού. Με το πέρασμα των ετών παρουσιάζει αύξηση σε συχνότητα και βαρύτητα.

Το ροχαλητό παράγεται στην περιοχή του φάρυγγα από την σταφυλή, τις καμάρες, τον ουρανίσκο, τις αμυγδαλές, την γλώσσα και τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια).

Με ενδοσκοπικό έλεγχο ρινός, ρινοφάρυγγος, στόματος, στοματοφάρυγγος και λάρυγγος, καθώς επίσης και με τη μελέτη ύπνου, πιθανόν ακτινολογικές εξετάσεις και πνευμονολογική ή/και αλλεργιολογική εξέταση, θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ποιο ή ποια είναι τα προβλήματα, ώστε να προτείνουμε τις ανάλογες λύσεις.

Η επέμβαση

Κατά την επέμβαση, που ονομάζεται φαρυγγουπερώιος πλαστική αφαιρείται το τμήμα της σταφυλής που περισσεύει, και τα τμήματα των προσθίων και οπισθίων καμαρών που με συμβατικό εξοπλισμό, υπερήχους, ραδιοσυχνότητες ή Laser.

Πιθανόν να αφαιρεθούν και οι αμυγδαλές.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 30-45 λεπτά, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι, μόλις 6 ώρες μετά από το χειρουργείο.

Φωτογραφίες για ροχαλητό

Για να δείτε τις φωτογραφίες που αφορούν την επέμβαση πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Photo Gallery.

ρωτήστε τον γιατρό σας